fredag den 20. januar 2012

Fransk / Dansk borddækning...

Når man nu både elsker "Fransk landstil" & musselmalet porcelæn fra den
Kongelige Danske  porcelæns fabrik , ja , så må der samarbejdes mellem Frankrig og Danmark ,
Dansk / Fransk mix i borddækningen ...

Foto & styling : Bjørn Stiler - K&Co.
Resultatet bliver et mix af musselmalet porcelæn , Gamle Franske fajance
krukker med små løgplanter i , gamle Franske vin glas , gammelt sølv bestik og
selvføgelig en masse stager i gammelt fattigmandssølv.

Jeg blander altid alle tallerknerne , musselmalet , mega mussel og de nye tallerkner
fra den kongelige porcelæns fabrik , hvor stemplet fra bag siden er blæst op og malet på forsiden.
Alle vin glassene er også forskellige , det giver en charme og lidt "oplevelse" i
borddækningen.






Og så en masse gamle Franske creme farvet fajance krukker med løgblomster i ,
og gamle Franske stager i fattigmandssølv , som lige giver den Franske stemning
og charme.





En stor del af det gamle fattigmandssølv stammer fra bl.a. Frankrig , hvor det blev lavet til
det borgeskab som ikke havde råd til ægte sølv.
Det gamle fattigmandssølv blev forbudt at producere i slutningen af 1800 tallet , da det var en
kviksølv blandning der blev pustet ind i det mundblæste glas.
Der dog intet farligt ved det , da det på undersiden af glasset , så man kan sagtens bruge
skålene til evt. salt & peber.
I dag bliver der lavet en masse efterligninger af fattigmandssølv , men det har bare ikke
den charme og patina som det helt gamle har.

Jeg har selv samlet på det gamle fattigmandssølv i mange år og har et STORT
udvalg i butikken , af både stager , vaser og skåle.
På vores hjemmesiden er vi ved at lægge alt fattigmandssølvet på , så
hver ting kommer på med billed , mål og pris i sin helt egen kategori.



 nu venter vi bare på middagen som består af  :

Rå marineret laks med citron marineret fennike og caviar på en bund af peberrods creme.
En champagnesobet , lige til at rense smagsløgene med.
Dyreryg med waldorffsalat ,  hasselbagte kartoffler og vildtsovs.
En oste tallerken med 6 små Franske oste...
Og til dessert , rødvins kogte pære med kanel og hjemmelavet vanilje is.

Og Masser af Champagne og god rødvin....

Foto & styling : Bjørn Stiler - K&Co.

Glas , fattigmandsølv og gammelt Musselmalet :
K&Co. Vesterbrogade 177. 1800 Frederiksberg C.  Hjemmeside : www.k-co.dk

_____________________________________________________________________________


Kim&Bjørn - K&Co. Fransk Antik & Industriel Vintage

                                  Vesterbrogade 177 , 1800 Frederiksberg C.
                       Hjemmeside : www.k-co.dk

Ingen kommentarer:

Send en kommentar